Nu är vi halvvägs! Häftigt!

Tror inte att jag någonsin sett fram emot nästa utbildningstillfälle så som sedan jag började min resa tillsammans med Er på ML. Tror aldrig att jag betraktat människor på det viset som jag betraktar ER, mina framtida chefskollegor. Hade ett stort behov i början av att identifiera våra likheter. Att förstå varför just vi blev utvalda. Vilka egenskaper vi hade gemensamt. Vilken del i våra profiler som matchade varandra. Nu har jag inte det behovet mer. För det spelar faktiskt ingen roll. Vi kommer en dag att bli fantastiska ledare och/eller chefer. Det är den gemensamma nämnaren….Vårt intresse  att leda andra människor!

Saken är den att jag analyserat sönder orden chef och ledare. Just nu är det två helt olika begrepp. Chef är en titel, ledare en erfarenhet; en kompetens.

Jag har mött chefer utan en uns av ledarskap… Skrämmande och sorgligt kan jag i efterhand tycka. I deras frånvaro av ledarskap har jag beslutat mig för att aldrig bli sådan.

Att se andra ledare lyckas och misslyckas,  är en del av en stor process till självinsikt. Ett annorlunda sätt att lära känna sig själv på nytt.

Kan komma på mig själv att tänka ”Jaha, så här kan en chef eller ledare se ut”, när jag betraktar mig själv i spegeln.  Många är de gånger som jag stannat till och frågat mig själv, ”Om du varit ledare, Sessan, hur hade du agerat nu?”

Ibland är det som att jag står på startrutan…Färdig att ta ett steg ut. Testa mina vingar…

Men det kommer så mycket jag inte kan. Jag kan det inte än….

Som arbetsrätt…

Pluggar lite på arbetstid, när tillfälle ges.

Men som förläsaren nämnde lite lätt…Vissa böcker följer en arbetslivet ut =)

 

Önskar Er en varm och härlig sommar!