Bit för bit

Av Kenny Störsjö

Det finns mycket att reflektera kring när man går Morgondagens Ledare.

Innan jag själv skulle börja fick jag höra av andra tidigare deltagare om hur omvälvande och insiktsberikande denna utbildning var, vilket gav mig både stora förväntningar, men även viss känsla av förvåning. Vad är det med denna utbildning som skulle kunna kasta omkull vissa personers tankar och idéer på ett sådant sätt att man säger så, tänkte jag..

Redan vid startinternatet och det första SSL började jag kunna ana vad det handlar om, även om den totala känslan inom mig när jag åkte hem dag 2 var omtumlande. Omtumlande på så sätt som att jag i samma tanke både förstod och inte förstod vad det handlade om.

Jag insåg ganska tidigt att för att få ut så mycket som möjligt av denna utbildning så måste jag även vara beredd att satsa, och insatsen är att öppna upp delar av mitt inre, mina tankar, mina funderingar, både för mig själv och min grupp på ett sätt jag aldrig gjort tidigare.

I maj tar denna resa slut, och en ny tar sin början, då vi likt små fågelungar skall hoppa ut ur boet och pröva våra nya vingar. För min del har resan hittills varit både insiktsgivande och omvälvande på många sätt, och ibland har känslan varit ungefär som att någon har kastat upp ett stort pussel över mig, och plötsligt är det är upp till mig att i halv panik försöka fånga så många bitar jag bara kan, för att sedan sätta mig ner och sortera dem och lägga dem på rätt ställe för att förhoppningsvis se helheten – eller i alla fall ramen för vad det ska bli.

Kommande föreläsningar och SSL har fortlöpt och gett nya aha-upplevelser men också bringat klarhet i redan funna insikter.

Undan för undan har bitarna börjat falla på plats, allt eftersom man lärt sig förstå hur man skall lägga dem i pusslet som slutligen ska ta en form och skepnad i vad som skall bli min version av mig, mig som Morgondagens Ledare.