Invecklat att utvecklas

Hur vore det om man såg på tillvaron upp och ner? Skulle man se världen på ett nytt sätt eller bara bli yr? Hur är det att vara en fluga på väggen vid ett sånt där tillfälle där man hade gjort vad som helst för att höra men att inte synas?

Det är mycket som rör runt i tankarna efter första tillfället att skugga en chef! Vilken chans det är för oss i programmet att få möjligheten att se hur en ledare har det på jobbet. Inte nog med det, man får möjlighet att ge feedback till den man skuggar! Så nu börjar det bli riktigt invecklat, för hur tar man in egna reflektioner och förmedlar dessa på ett begripligt och konstruktivt sätt till en förebild? Vilken tur att jag kan rådfråga min grupp i självstyrt lärande! En grupp så kloka och hjälpsamma personer som finns där när man får för mycket huvudbry. Aldrig dömande utan alltid pushande, mot vårt gemensamma mål att utvecklas.

Är det inte så att många tankar ofta handlar om vad man tror andra tänker och tycker? Man vill inte vara egocentrisk, utan passa in i den kultur som råder. Benar man ur alla dessa tankar kan man plötsligt känna hur mycket plats det faktiskt finns för att tänka över ens egna val och värderingar. Hur det till slut handlar om balans och att vara trygg i sig själv, att hitta sina drivkrafter. Lärandet tar aldrig slut, så bring it on!

Foto: www.artbyjlm.com