Kommunikation

Då var vi igång igen efter, en för mig lång, ledighet och varje års vemod över att sommaren är förbi byts snabbt ut mot hur skönt det är med rutiner och vardag igen! Även våra ML-träffar har hunnit bli till en rutin för mig och första träffen om kommunikation tyckte jag var väldigt intressant. Det finns så många olika typer av kommunikation och på så många olika plan och just detta sätt att kommunicera blir premiär för mig då jag aldrig tidigare bloggat.

Mycket av det som sas under föreläsningen med KommuniMera vill jag ta med mig för att utveckla mitt sätt att samtala med andra människor. Främst tänker jag på hinken, som fylls med information vare sig det är du eller någon annan som fyller den, resultatinriktad kontra relationsinriktad kommunikation, att planering är A och O och inte minst alla figurer i Mumindalen! Jag tänker träna på allt och alla jag möter!

Det är som de sa lätt att hamna i att analysera vilka karaktärer alla andra är och jobbigare att titta på sig själv. Men jag tror att om vi vågar sätta oss själva under lupp så kan vi också enklare hitta dem som kompletarar oss bäst. Därför ska jag ödsla mindre tid på Filifjonkan på mitt jobb och istället leta upp min Muminmamma som kan ro i land alla mina projekt. Detta fantastiska anteckningsblock ska påminna mig om det ibland!

Vi syns snart igen!