Utbildningen som hela tiden ger nya perspektiv 😊

Det hela började med att jag ville vara delaktig och vara med och bestämma i utvecklingsfrågor på min arbetsplats. Efter samtal med chef kom vi fram till att jag kanske borde söka mig till ”Morgondagens ledare”. Ansökningsprocessen startade igång och vips så blev jag antagen. Sedan var det den ”lilla detaljen” att Covid-19 slog till och allting blev uppskjutet.

När utbildningen äntligen kickade igång och jag kom till de 2 första uppstartsdagarna, var det en del nervositet inför hur dessa dagar skulle gå och vad jag skulle tycka och känna. Hade jag hamnat rätt, var det här en utbildning för mig?? Efter mycket reflektion själv och gemensamt i grupp så insåg jag att jag inte var själv med dessa tankar och att vi alla var lite nervösa inför den här resan vi hade framför oss. Men framförallt insåg jag att jag har hamnat RÄTT och att ML redan efter 2 dagar gav mig nya perspektiv på ledarskap och chefskap samt väldigt mycket inspiration.

Nu har det gått ett tag och jag har stannat upp och reflekterat varför jag tycker det här en så bra utbildning.

Det som utmärker sig med ML utbildningen för min personliga del är att miljön är tillåtande både för den enskilde deltagaren, men likaså i våra grupper. Alla har rätt att tänka högt, säga fel, uttrycka sina innersta tankar och samtidigt få ärlig och konstruktiv feedback, utbytet med de övriga deltagarna, utbildningsanordnarna och SSL ledarna, all värdefull och praktisk information som tillkommer i en ledare – & chefstjänst, och alla nya perspektiv man får med sig efter varje ML tillfälle.

Jag ser fram emot att se vart den här ML-processen leder mig och mina deltagarkamrater i framtiden!

Aferdita Gashi, Arbetsmarknadsutredare Laholms Kommun

ML – Grupp 4

#inspiration#perspektiv#tillåtande#växa