Inspiration och förnyelse -rummet!

Sist vi sågs i vår SSL –grupp hade våren precis börjat spira och nu när det snart är dags att ses igen har vi även hunnit uppleva svensk sommar i några dagar. Måste erkänna att jag i skrivandets stund saknar den, sommaren alltså.

I veckan är det Falkenberg som har äran att få besök av oss, Morgondagens ledare, och det är arbetsrätt på agendan. Anställning, diskriminering, förhandling, MBL, lagar, rehabilitering, ansvar o.s.v.

Viktiga frågor som när de inte hanteras på ett riktig sätt ganska fort leder till en dålig arbetsmiljö. Jag ser fram emot att få stöta och blöta detta tillsammans med er, ni kloka människor.

För mig, jag gissar att det är likt för oss alla, så har det varit en intensiv vår med många nya möten, intryck och tankar. Själv går jag fortfarande omkring och njuter av det vi fick lyssna till och uppleva på Synapsen och nästan dagligen funderar jag på vilket av de fyra rummen jag befinner mig i och varför. För tillfället befinner jag mig i ”Inspiration och förnyelse –rummet” eftersom Morgondagens Ledare har inspirerat mig att ta ett kliv vidare. Från och med den åttonde augusti kommer mitt arbetsliv ta en ny vändning. Jag har fått en tjänst som rektor på en skola i Varbergs Kommun och det ska bli så spännande. Jag vet redan att jag kommer ha stor nytta av det vi hittills fått till oss under våra utbildningsdagar och SSL –träffar.

Slutligen så tycker jag att rätt låt vann Eurovision (även om det inte var den bästa låten).