”Jag är inget tomtebloss!”

Programmet Morgondagens ledare 2017 är nu avslutat.
Jag lämnade ett fint avslutningsinternat på Wapnö med en känsla av lugn och tacksamhet och for direkt vidare till en planeringsdag med mina nya kollegor i min nya roll som avdelningschef.
Jo, jag sökte ett spännande uppdrag som avdelningschef i Region Halland mitt under denna utvecklingsprocess. Möjligheten uppstod, jag tog chansen och nu är jag igång!

Rekryteringsprocessen till Morgondagens Ledare 2017 och programmets innehåll visade sig sammantaget vara exakt det jag behövde för att kunna säga ”hejdå!” till en trygg vardag som sjukgymnast och ”hej!” till en ny roll.
Jag har fått ta del av oerhört givande föreläsningar varvat med självstyrt lärande (i grupp), fått avgörande reflektionstid mellan föreläsnings- och grupptillfällena och fått möjligheten att skugga en förebild till ledare.

Min ”självstyrtlärandegrupp” (#ssl5), som har bestått av fem nyfikna, inspirerande, genuina, kritiska, och modiga individer har tillsammans med en lyhörd och trygg handledare, kvalitetssäkrat och varit själva kärnan för min utveckling.
Mina gruppkamrater har övertygat mig om att de tror på just mig. De har stöttat mig igenom förvirringens rum och givit mig verktyg för att kunna ta mig vidare framåt.

Jag ser nu fram emot att helt kunna fokusera på min nya roll och mitt nya uppdrag.
Och min förväntan och förhoppning är att det går att kombinera ett gott ledarskap/chefskap med ett gott småbarnsföräldraskap, på ett hållbart sätt.

Så jag säger till mig själv att ta ett steg i taget. Inte två.
En klok ssl5-medlem påminde mig även för några veckor sedan om att det annars finns en ganska stor risk för att jag blir ett tomtebloss. Det var precis vad jag behövde höra.

Nästa steg blir att finna en bild för vad jag vill vara. En motsats till det tomtebloss jag vill undvika att bli. Ett gravljus låter ju inte direkt festligt? Och en fyr låter en aning högtravande? Jag får klura vidare…
Oavsett vilken bild jag väljer så behöver jag hitta en god balans mellan ett starkt engagemang och välbehövlig återhämtning både hemma och på arbetet.

För jag tror på detta. Jag känner starkt för uppdraget och jag är övertygad om att det kommer att bli en givande resa!

Avslutningsvis vill jag säga tack till min förra chef Marie för stöttning och uppmuntran.
Tack till min nya chef Fanny för visat förtroende och ett varmt välkomnade in i ledningsgruppen. Tack till Karin för givande skuggning. Tack till programmet för att ni såg potential i just mig. Och främst av allt tack till ssl5. Ni är värda er vikt i guld!