“Jag pratar med mig själv för man får så bra svar då”

I början av vår resa med Morgondagens Ledare fick vi en hemläxa: Presentera de tio viktigaste händelserna, sju viktigaste valen och fem viktigaste personerna i ditt liv under 30 minuter för en mindre grupp. Min första tanke var något i stil med ”jaha okej, kan jag väl göra. Men vad ska jag göra de övriga 25 minutrarna?”

För hur intressant kan min historia vara för andra? Jag är ju bara jag!

Jag kan min historia, jag vet vad som hänt mig och vilka som är viktiga för mig och varför. Men att rannsaka mig själv och välja ut de där absolut viktigaste var svårt, för det var inte bara till att stolpa upp utan att återberätta så att andra skulle förstå. Och genom att göra det lärde jag känna mig själv bättre än vad jag hade kunnat tänka mig, för mina viktigaste händelser och val är anledningen till varför jag är jag.

Det har nu gått 2,5 månad sedan det tillfället och lärdomarna om mig själv fortsätter att strömma in, vi fortsätter att öppna upp oss för varandra och ställa frågor, nyfikna på vad, hur och varför.

Jag har nog alltid pratat med mig själv när jag ställs inför ett dilemma, men tyst nästan viskande. Det Morgondagens Ledare har lärt mig är att våga höja rösten, för den som lyssnar kanske kan lösa ditt dilemma? Och ibland kan det vara bra att stanna upp och lyssna på din egen röst, för om inte du lyssnar hur kan man då förvänta sig att någon annan skall?