Nu har över halva tiden gått i programmet, hur känns det hittills?

Linn Berntsson arbetar som projektledare/kommunikatör i Region Halland och är en av deltagarna i Morgondagens Ledare. Efter fem månader i programmet tar vi tempen på Linn för att se vad hon tycker om Morgondagens Ledare.

Nu har över halva tiden gått i programmet, hur känns det hittills?

Mycket bra. Kursen har verkligen fått mig att reflektera, mogna och växa.

Hur tycker du att det fungerar med självstyrt lärande?

Förvånansvärt bra. Helt ärligt så förväntade jag mig att bli mer serverad ”rätt och fel” när det gäller ledarskap. Men det här är ju en mer utvecklad form av lärande, det vill säga att man får verktygen att hantera situationer oavsett när eller hur de uppstår istället för en ensidig kunskap. Det finns inget facit i livet och inget facit för chefskap. Vi måste lära känna oss själva och vilka ledare vi vill bli och rusta oss för det. Det tycker jag programmet lär oss.

I programmet går ni på många föreläsningar, är det någon särskild som har varit extra bra?

Roger Weman. För han talade utifrån sina äkta erfarenheter och lyckades omsätta det till några konkreta och minnesvärda råd till oss. Och även föreläsningen om hur det är att vara chef i en offentlig och politisk styrd verksamhet. Det var mycket därför jag ville gå ett internt chefsutvecklingsprogram, för det är mer skräddarsytt.
 

Vad tror du att du kommer dra mest nytta av från utbildningen?

Att vi som sagt får verktyg snarare än svar. Men en sak som varit oerhört nyttigt för oss tror jag är att man i programmet hela tiden tilltalar oss som ”framtida chefer” har varit väldigt bra. Det tror jag hjälper många av oss. Själv var jag intresserad och ambitiös men kursen har fått det intresset och ambitionen att mogna till säkerhet, jag är säker på att jag vill, har förmågan och ska bli chef nu.