Vad gör du här då?

Sitter och spanar ut över ett idylliskt landskap med det röda sommartorpet i bakgrunden.

Gräsklipparen surrar intentsivt i bakgrunden nere på ängen. Det är klämdag och jag har ledigt från jobbet. Här hämtar jag inspiration till mitt inlägg……..

Vid senaste tillfället vi träffades så frågade föreläsaren mig vad jag arbetar med och från hjärtat kom det – Jag har världens bästa jobb! – Men vad gör du här då? Undrade han. Mitt svar kom direkt:

  • Jag vill uteckla det och vara en av de ledare som bidrar till att vi inspirerar och utvecklar vårt arbete med våra fantastiska barn och ungdomar!

Jag har burit med mig den tanken – vad gör du här då?

Varför sökte jag till Morgondagens ledare? Min resa har pågått längre än den här utbildningens start. Redan förra året i mars så kände jag mig redo för något nytt inom mitt yrke som förskollärare, jag ville bli ledare och utveckla mig själv. De barn jag haft och har omkring mig har gett mig så mycket på vägen…….. jag tog modet till mig och sökte…….. och jag kom in!

Vilken seger för mig!

Från det vi startade på Wapnö tills nu har väckt mina tankar och funderingar runt mig själv som ledare. Det vi fått med oss på vägen har bidragit till att jag utvecklats till ett bättre jag men även hittat sidor hos mig som jag måste arbeta med. Här är ju min SSL-grupp underbar! Vi kommer från så olika bakgrunder och det fascinerar mig hur vi vänder ut och in på oss, öppenheten där vi alla delar med oss av våra erfarenheter, ger feedback och ställer frågor.

Jag har också blivit modigare och vågar mer saker allt efter som ML-träffarna gått.

Varför vänta på att göra saker som jag verkligen tycker om? Detta har resulterat i att jag gått med i en kör (jag kan väl inte sjunga…..) och vi ska uppträda på nationaldagen (nervös för att stå på scen? Ja!!!) men jag gör det för att jag älskar att sjunga och står på scen för bevisa att för mig själv att jag kan när jag tror på mig själv.

Det är att vara ledare för sig själv. Led dig själv och lär känna dig själv , då har du också möjlighet att leda andra och lära av varandra.

Jag vill nämna en inspirationskälla jag har och det är Kjell Dahlin (www.popretorik). Han föreläser om upplevelsekommunikation. Mycket intressant tycker jag och jag har nytta av det i mitt nuvarande och kommande arbete. Det jag vill komma till är att han delar nästan varje dag med sig av olika citat och de är klockrena. Jag skrattar gott och känner igen mig i det han delar med sig av.

Så vad gör jag här då?
Jag utvecklas
Jag inspireras
Jag ifrågasätter
Jag tvivlar
Jag älskar
Jag förundras
Jag ser
Jag hör
Jag känner
Jag kämpar
Jag längtar
Jag andas
Jag skrattar
Jag leder
Jag ÄR