Vote for Amelie

Efter en månads semester i USA, har jag verkligen fått uppleva hur det är att bli styrd utav en dålig ledare.

Jag behöver bara säga Trump och mina vänner i USA ryser av fasa och hat. Inte för att jag strävar efter en sådan makt som den mannen, men tänk vad fascinerande att kunna styra och bestämma precis som man vill utan att bry sig om konsekvenserna, smutskasta sin företrädare och sedan göra samma misstag själv. Eller att man talar precis emot sig själv och inte bryr sig om fakta. Och ändå få folk som röstar på en. Helt otroligt i mina ögon.

Jag önskar ändå att jag hade haft lite av den där självsäkerheten, inte ständigt tänka på hur mina kollegor mår och att jag har all fakta innan jag vågar ta ett beslut. Dock är det bara att inse att jag aldrig kommer att bli den ledaren som pekar med hela handen och avskedar folk till höger och vänster.

Under SSL har jag (med hjälp av min grupp) kommit fram till att jag vill bli mer av en inspirerande och coachande ledare. Mina beslut kommer förmodligen att ta längre tid. Men förhoppningsvis får jag tillslut med mig hela arbetsgruppen och slipper några demonstrationer på stan. Om inte annat kan jag ringa till min SSL grupp och be om hjälp.

För min del har det varit fantastiskt att kunna få möjlighet till att reflektera över vilken ledare jag är i dag och hur jag vill bli som chef i framtiden. Att ha en SSL grupp som stöd och pusha mig till att inse att jag inte är en feg ledare, utan en medmänsklig ledare som bryt sig om sin arbetsgrupp. Detta har stärkt mitt självförtroende. Det är alltså OK att vara sig själv och ändå få röster.

För mig är ML en slags mognadsprocess till att våga bli chef i Varbergs Kommun, en bra chef dessutom.