Vecka 11

30 personer med olika bakgrund, olika ingångar och vilt skilda personligheter, men med ett gemensamt intresse – ledarskap. Och oj vad kul det här är. Och oj vad roligt vi har tillsammans!

Efter våra inledande träffar på Wapnö slott och i Tylösand, som ni kunnat läsa om i tidigare inlägg, är vi nu i full färd att utbildas och utvecklas till ännu bättre ledare.
I veckan har vi varit på vår tredje träff, i Tylöbäck, där vi har haft en ny, inspirerande dag tillsammans. Under förmiddagen fortsatte vi med ”ledarskap och grupprocesser”, där vi i praktiken fick möjlighet att uppleva hur ett resultat kunde förbättras när vi samarbetade i grupp och tog vara på hela gruppens färdigheter, kontra när vi försökte lösa uppgiften själva. Och vet ni vad? – Alla tre grupper lyckades prestera bättre tillsammans än gruppens bästa individuella resultat!
Under eftermiddagen fortsatte vårt arbete med SSL. Så sent som för två månadsen var SSL ett helt främmande begrepp för mig, men jag börjar så sakteliga förstå dess genialitet.  Meningen med SSL är, möjligtvis något förenklat, att individerna själva tar ansvar för, och sätter villkoren för sitt lärande. Vi är indelade i grupper om 5 personer, där vi tillsammans med vår SSL-coach får möjlighet att lära känna varandra, men framförallt oss själva, bättre. Det är en spännande process, en resa i oss själva, där jag förväntar mig såväl sköna stranddagar, som snåriga bergsbestigningar.

Intrycken av utbildingen såhär långt är många och svåra att sammanfatta. Det råder dock inga som helst tvivel om att den är genomtänkt och proffsig på alla sätt och vis. Nu blickar vi framåt och reser vidare mot nya, spännande mål och jag hoppas att du fortsätter att följa med oss via bloggen!