Hejsan allesammans!

Ja nu är det en vecka sedan vi sågs sist på Tylebäck och jag säger bara det: Vilken fantastisk resa vi är med om!!! Utbildningsdagarna är fullproppade med information från bra föreläsare, enskilda uppgifter, grupparbete och diskussioner. En resa som går i ett flygande tempo där vi åker med och insuper nya kunskaper och tar lärdom av varandra. Chefsjobbet är ju ofta ett ensamt arbete, därför känns det skönt att här för framtiden få knyta kontakt med ett gäng härliga människor med ledarskapet för ögonen. Har ju sen alltid någon man kan ringa upp och dryfta saker med.

Efter våra första dagar på Wapnö kände jag mig tydligare som ledare. Efter andra träffen var min upplevelse att även personalen började uppfatta mig som tydligare. Det var en sådan häftig känsla när jag upptäckte detta: Att det jag via Morgondagens ledare utbildningen fått till mig och reflekterat över nu började ge utdelning.

Det jag tog med mig från senaste SSL är att jag vill överföra det goda och öppna klimatet vi har där till mina Arbetsplatsträffar. Jag vill ha högt i tak, personal som vågar delge sina tankar och idéer och hjälpas åt för att vi ska komma vidare på ett bra sätt. Jag har i personalgrupperna nu pratat om min tanke, att vi tillsammans ska sträva efter att bygga upp ett riktigt gott samarbete över personalgrupperna: dag-natt och mellan de olika avdelningarna. Viktigt att vi diskuterar och att personalen är med hela vägen från början. Jag tar även med mig: ”Fastna inte i 80-20”, att ge 80% till 20% som inte sköter sig. Jobba på att vända det!

Ett steg till är taget på denna fantastiska resa som vi påbörjat tillsammans! Ser fram emot nästa gång, då det är Synapsen. Tjingeling! Carola