Patrik Göransson

Befattning: Psykolog
Arbetsgivare: Hallands sjukhus, Region Halland

 

Varför sökte du till Morgondagens Ledare?

Jag älskar situationer där jag får möjlighet att vara med och lösa utmaningar, entusiasmera andra, finna mål och riktning samt vara med och utveckla verksamheter. Jag vill arbeta i nära samarbete med andra som har en stark drivkraft och gärna ta en ledande roll.

Vad har du får mål med att vara med i programmet?

Som person är jag, på gott och ont, mer av en visionär och innovatör än en förvaltare. Jag har fått möjlighet att verka i ledarrollen som projektledare och ordförande och är nu nyfiken på om jag även kan trivas och bidra i en mer formell ledarroll – rollen som chef. Utvecklingsprogrammet ger en fantastisk möjlighet till att nosa på dessa frågor och samtidigt utvecklas som person och ledare. Att det sedan görs tillsammans med starkt engagerade människor från andra organisationer och förutsättningar men med samma nyfikenhet lyfter programmet ytterligare en nivå och erbjuder en djupare förståelse för att vara ledare inom offentlig verksamhet.

Vad gör du om fem år?

I framtiden ser jag mig driva och utveckla verksamheter jag brinner för vilket kommer innebära att jag under överskådlig tid kommer finnas inom eller i nära anslutning till hälso- och sjukvården. Jag tar gärna en ledarroll varpå det inte är helt osannolikt att det står …chef på dörren.