Nina Smedberg

Befattning: Socialrådgivare kring föräldraskapsstöd
Arbetsgivare: Förebyggande Enheten, Barn och Ungdom, Socialförvaltningen Halmstads kommun
 
Varför sökte du till Morgondagens Ledare?
Jag blev rekommenderad att söka av en tidigare kursdeltagare som talade väldigt gott om ML. Det kändes som en gedigen utbildning med möjlighet att göra stor personlig utveckling. Eftersom jag är en nyfiken person ville jag givetvis veta mer. Hittills har programmet uppfyllt mina höga förväntningar, vilket är fantastiskt.
Vad har du får mål med att vara med i programmet?
Målsättningen för mig med att gå ML har varit att utmana mig själv, kliva utanför trygghetszonen och utveckla mina ledaregenskaper och tilltron till min förmåga. I nuläget arbetar jag inte som chef, eftersom jag  har haft tron på att jag inte har haft kunskapsmässiga grunden som behövs för att göra ett gott arbete som ledare. Efter ett par dagars ML inser jag att ledare är någonting jag verkligen har förutsättningar för att arbeta med i framtiden och dessutom är väldigt intresserad av.
 
Jag tror att ML fungerar som dörröppnare och skapar möjligheter i min karriär som jag annars haft större svårigheter för att uppnå. Var det leder är svårt att i nuläget se, men jag är hoppfull. J
 
Vad gör du om fem år?
Oj, fem år framåt i tiden är ju en evighet. Men om jag får gissa och hoppas…
Då skulle jag tro att jag är projektledare för olika utvecklingsprojekt som arbetar med innovation och nyskapande. Upptill detta skulle jag tro att jag har både ett eller två egna företag som förmodligen går toppenbra. Kanske att jag då går i tankar om att publicera något som jag skrivit.
Om jag drömmer mig vidare så skulle jag tro att jag arbetar med nya tekniska lösningar inom socialt arbete och driver tillsammans med en grupp motiverande nytänkande medarbetare välfärdsarbetet vidare inom kommunen eller kanske regionen. Eftersom jag är aktiv som person, skulle jag tro att jag inte endast gör en sak utan flera spännande och utmanande saker samtidigt.