En evig fusklapp

Av Kristoffer Hilmersson

Efter att nu ha tagit sig igenom startinternatet och programmets andra träff så har jag kommit till en liten insikt: att det känns nästan lite fusk att få vara med i Morgondagens Ledare. Den ovärderliga kunskap som man får ta del av under utbildningen från gästföreläsare som pratar utifrån sitt ledarskap är verkligen få förunnat! Otroligt intressant och personligen så ger det mig mer vatten på min kvarn för att kunna utvecklas och bli just en duktig och trygg ledare för framtiden. Och tipsen från coacherna kan man omöjligt sätta ett pris på! För det märks så tydligt att de är just coacher i sina sätt att leda och det är dit som man själv hoppas att man en vacker dag kan nå fram till.

Att programmet särskiljer just chef- och ledarskap tycker jag är väldigt intressant, och något jag inte reflekterat så mycket över innan. Att målet med allting någonstans inte bara handlar om att bli chef, utan faktiskt bli en bra och coachande ledare. För att kunna bli en trygg och coachande ledare så måste man först vara trygg i sig själv och tro på sina egenskaper och samtidigt förstå dom, något man snabbt fick lära sig under den första SSL-träffen. Det är sällan man verkligen rannsakar sig själv så mycket som man gör under ML och det är med en skräckblandad förtjusning som man dyker ner i sig själv och sitt innersta.

Men som tur är så är man ju inte ensam om den här upplevelsen, och att få dela detta med andra gör också att man alltid får flera olika glasögon i diskussioner. Och den upplevelsen är precis lika mycket värd som alla föreläsare, programledare och information. Alla kursdeltagare har verkligen imponerat på mig med det mod, driv och öppenhet som alla tar med sig till dagarna. Att få dela erfarenheter och tankar med likasinnade när man är på samma ambitionsnivå är minst lika nyttigt som att luta sig tillbaka och lyssna på ”experterna”. Det är det som är så häftigt med ML, att alla är delaktiga och bidrar till helheten.

Så därför kommer jag alltid veta med mig om jag någon gång i framtiden blir chef och ledare. Då kommer jag till skillnad från många andra chefer, alltid ha med mig erfarenheter, tips och verktyg från min fusklapp, som för min del stavas Morgondagens Ledare.