Första veckan avklarad av ML

Första veckan avklarad av ML och jag fick ”höjdaruppdraget” att skriva det första blogginlägget. (var sist ut att skriva upp mig på listan så vad hade jag att förvänta mig?😉).

En vecka in i ML så hur går mina tankar då?
Uppstartsdagarna är ju en bra början att starta. Sjukt intensiva dagar vilket är helt i min smak. Bara positivt. Fantastiska utbildningsledare, grymt innehåll (teori varvat med praktiska övningar & case-diskussioner – allt för att få en djupare förståelse för ett chefsuppdrag!), hög ribba! Min upplevelse är att fokus verkligen ligger på chefs-/ledarfrågor och att vi får möta frågorna från olika synvinklar då vi deltagare kommer från olika branscher och har olika yrken och befattningar! Vi berikar verkligen varandra! Så intressant och vilken grym grupp! Kul!

Det andra som har upptagit mina tankar under veckan är att utbildningen verkligen kommer att vara en personlig resa. För mig har dessa dagar har vart betydelsefulla för min egen personliga utveckling. Ett exempel är att jag har fått en inre förståelse för vart mina styrkor och svagheter kommer ifrån, hur jag kan utveckla de samt hur jag rent av kan använda de som en fördel i mitt yrkesliv. Är du en person som söker personlig utveckling är detta ett program för dig!

Innan jag börjar att avrunda inlägget vill jag självklart tacka Ewa och Oscar för dessa lyxiga dagar med god mat, fika, roliga övningar, gott skratt och så mycket mer! Stort tack!

Så, nu! Avslutningsvis får jag säga att mina förväntningar är höga och jag ser verkligen fram emot kommande utbildningstillfällen. Det ska bli riktigt kul att lära känna kurskamraterna och få äran att följa deras resa genom utbildningen.

Allt gott & trevlig helg,

Joakim Moberg
Förskollärare 
Varberg