Morgondagens ledare 2023 – Nu kör vi!

Det har nu gått några dagar sedan det inledande internatet på Tylebäck. Innan jag med spänning mötte mina nya kamrater på måndagsmorgonen reflekterade jag över vad jag ville ha ut av dagarna. Jag skrev sedan en liten lapp till mig själv och la i jackfickan:

1. Följ flödet
2. Beginner’s mind
3. Ha kul!

Det blev sannerligen en rejäl våg att kliva upp på. Full fart framåt, paddla, paddla, paddla, djupa fina möten, kloka ord, virvlande tankegångar, skratt och lekfullhet. Jag följde flödet, blev stormförtjust i alla härliga människor och hade framför allt väldigt kul.

Efteråt reflekterar jag över vad som var viktigast för mig och vad jag lärde mig. Jag tror att jag behövde bli påmind om att alla människor har olika behov och tolkar saker och människor olika, även om vi i grund och botten är lika. För att balansera det krävs en flexibilitet och öppenhet hos mig som ledare samtidigt som blicken hålls riktad mot målet.

Vad mer fick jag med mig? Jo, att vi skulle ”provtänka” och ”snälltolka”. Tack hela gänget för att jag fick ”provtänka” tillsammans med er och för att jag kände mig ”snälltolkad” av er!

Jag ser fram mot att under 2023 få fortsätta denna resa tillsammans med er!

Titti Holmer