Jag är ett lego!

Sonen som är sju år sitter på golvet och bygger lego, detta ackompanjerat av Hasse Anderssons Guld och gröna skogar. Vi som föräldrar undrar fortfarande hur Hasse Andersson tog sig in i vår sons liv, men han verkar helt enkelt kommit för att stanna! Nåväl. Min resa mot ledarskapet är i full gång, tankesätt, teorier och massa reflektion bygger mig sakta men säkert mot målet. Som små klossar som ska passa in någonstans, små klossar som var och en utgör en stabil grund. Tillsammans ska all min nyvunna kunskap ge mig en fast grund, sedan ska det byggas på med ytterligare. Ledarskap får aldrig stå still, det måste utvecklas hela tiden. Jag får aldrig bli klar, jag måste utvecklas hela tiden.

Jag är nyfiken på vart Morgondagens Ledare för mig, i vilken riktning! Vad kommer jag lära känna om mig själv? Vilka är mina styrkor och framför allt, vilka är mina svagheter? Vad behöver jag jobba med?

Jag är ett lego. Vissa bitar är givna, de vet jag vart de ska placeras. Andra bitar får jag leta lite efter och några bitar får andra hjälpa mig att finna. Men jag kommer kunna bygga en grund av det jag har, sedan ska fler bitar tillkomma som måste placeras. Ett legobygge som aldrig tar slut! Och vet ni vad Legos slogan är? ”Inspirera och utveckla morgondagens byggare”! Så, jag är byggare och ledare! Och känslan av att få göra denna resa får mig att hjärtligt sjunga med Hasse, ”Det var sommar, det var guld och gröna skogar”! Välkommen sommaren och välkommen att bygga lego med mig!