LYX

När jag får frågan om hur det är att gå morgonsdagens ledare så svarar jag alltid, lyxigt!

För det är så det känns för mig. Att få avsätta tid för att lära mig mer om mig själv och mina medmänniskor är lyx och jag känner mig tacksam. Det är som som att få träna med en PT i personlig utveckling i kombination med ett mentalt SPA.

ML fångade direkt mitt intresse när jag läste ansökan, det här skulle kunna vara jag. Rekryteringsprocessen var lång men otroligt spännande, givande och proffsig. Samtalen var intressanta och diskussionsfrågorna som lyftes var frågor jag själv intresserade mig för. Genom hela processen var det en avslappnad stämning vilket hjälpte till att lyfta fram mina bästa sidor.

Jag har länge brunnit för att organisera och strukturera och trivts i ledarrollen. Jag nog sett mig själv i en ledarposition i framtiden men känt att jag behöver en bättre grund att stå på. Jag är inte intresserad av att vara chef för positionens skull, utan för att kunna påverka och förbättra i större utsträckning än vad jag kan idag

Frågor har cirkulerat inom mig som: vem är jag, är jag redo, kan detta passa mig?
Efter den här tiden i ML så skulle jag nog våga svara Ja på den frågan.

Utbildningen har skapat mycket eftertanke hos mig och jag ser saker ur ett annat perspektiv idag. Jag har lyckats lyfta blicken och känner att det pågår en ständig process inom mig som inte funnits tidigare.

En av våra föreläsare, Egon Rommedahl har påverkat mig starkt och lärt mig mycket om mig själv. Jag har ofta utgått från att om jag bara bryr mig om och bemöter andra såsom jag vill bli bemött så gör jag det bästa för dem. Men tänk så fel jag haft…

Empati handlar inte om att bemöta och se på dig såsom JAG vill bli bemött eller sedd, utan om hur DU vill bli mött, hur du vill att jag ska se på dig. För att kunna göra detta måste jag öppna mitt sinne och vara medveten om min egen ryggsäck och vad jag bär med mig , för det påverkar mig i mötet med andra människor .

För frågan är om jag vill veta vad jag gör med dem jag möter eller om jag är nöjd med det jag tror att jag vet…

Förutom fantastiska föreläsare har jag också fått lära känna fyra unika personer på djupet i vår SSL grupp.

Så olika varandra men ändå så lika. Tillsammans med de här personerna har jag vuxit. Jag har fått lära mig nya tankesätt och vinklingar och sett hur vi trots de olika bakgrunder och grundvärderingar vi har, kan samarbeta och dra nytta av våra olikheter.

Vi har skrattat och gråtit tillsammans. Vi har lyssnat och försökt förstå kärnan i problem och vänt och vridit på dilemman. Vi har gett varandra ärlig och rak feedback och hittat nya möjligheter och lösningar. Med det här teamet i ryggen känner jag att jag skulle kunna ta mig för vad som helst, the sky is the limit!

Vi närmar oss slutet på vår resa tillsammans i ML men början på en helt annan resa. Var den resan bär av vet jag inte ännu, men jag har skrivit min packlista nu i alla fall och då mina vänner vet ni ju att jag känner mig redo!