Sluta aldrig vara nyfiken!

Anledningen till att jag sökte till Morgondagens ledare var för att jag var nyfiken. Nyfiken på utbildningens innehåll, vad jag skulle lära mig om mig själv, och vad det skulle resultera i. När utbildningen väl började blev jag även nyfiken på vilka människor jag skulle lära känna och hur jag skulle utvecklas med all denna nya kunskap.

Nu närmar det sig slutet och jag börjar sammanfatta tiden. Jag anade att Morgondagens ledare skulle vara utmanande och väcka många tankar kring ledarskap och mig själv. Vilket är precis vad det gjort. Det har inte bara väckt tankar, utan även reflektion kring dessa tankar. Inte undra på att jag känner mig lite hjärntrött efter denna underbara men intensiva vår. Dock skapar denna reflektion en medvetenhet kring vem jag är, och orsaken till att jag är där jag är idag. Att dessutom vara omgiven av fina människor som både delar engagemanget och nyfikenheten på att utvecklas, samt ger återkoppling för att jag ska växa som människa, är helt fantastiskt.

Under våren har jag fått det bekräftat av flera av våra föreläsare att nyfikenhet är bra och det är det som driver oss framåt i viljan att lära oss mer. Morgondagens ledare har gett mig en bra grund och förutsättningar för att utveckla mig själv och mitt ledarskap. Nu är jag nyfiken på livet, människor och beteenden. Fortsätter vi vara nyfikna fortsätter vi lärandet, och med det kommer engagemang, utveckling och ökad förståelse. Det är för mig gott ledarskap!

Glad sommar!