Steg för steg

När jag för mer än tjugo år sen läste till socionom och inte hade några barn, vet jag att jag förundrades över människor som är bra föräldrar. Hur blir man en trygg och stabil förälder, likaså en fin förebild för sina barn? Det ligger ett så stort och tungt ansvar över en. Idag som förälder till två unga vuxna vet jag att det är mycket man behöver ta sig igenom men genom att ta små steg blir man mer och mer säker som förälder. Visst åker man ner i diket ibland men det är bara upp på vägen igen. Ingen är perfekt.

Därav min déjà vu när jag på uppstartsdagarna blev översköljd över vad en chef och ledare behöver kunna, hur man ska vara och allt man ska göra. Hur lever man upp till allas förväntningar? Istället för frågan om hur man blir en trygg och stabil förälder som jag funderade på när jag läste till socionom, ställde jag mig nu frågan hur man blir en trygg och stabil chef. Visst kändes ansvaret skrämmande men genom att ta ett steg i taget så tänkte jag att jag skulle kunna hantera uppgiften. Rom byggdes inte på en dag. Jag är väldigt tacksam över att min ML började i ungefär samma veva som jag tillträdde som chef. Hittills har det gett mig mycket kunskap och många tankeställare. Nu har vi gått cirka halvtid och jag känner att jag har fått med mig mycket på vägen både från mina föreläsare och min SSL grupp. Jag ser fram emot hösten och allt vad det kommer att innebära.

Tack!

Jennie-Ann