Vardagslycka

En klok kvinna sa: du blir den bästa chefen när du kan vara dig själv, gör dig inte till för det kommer synas i ditt chefskap. Det leder mig till den stora frågan: Vem är jag och vad behöver jag utveckla för att bli den bästa versionen av mig? Mitt bästa jag för mina kollegor, eventuella medarbetare och egentligen medmänniskor. 

Jag läste för ett tag sen en artikel om vad som gör en person till en bra chef. Svaret var det ganska självklara: att sträva efter verksamhetens kortsiktiga och långsiktiga mål. Men det var inte det som fastnade hos mig, utan den andra delen av svaret: att skapa en måndagslycka hos medarbetarna. Måndagslycka?! Eller snarare Vardagslycka, tänker jag! För vem vill inte känna glädje och längtan varje morgon på väg till jobbet? 

Självinsikt
Nyfikenhet
Reflektion
Förståelse 
Psykologisk trygghet
Kritiskt tänkande
Kommunikation

Morgondagens ledare har lärt mig att dessa beståndsdelar är nyckeln till ett bra ledarskap. Chefens nyckel till att skapa vardagslycka hos sina medarbetare! Så till svaret på den stora frågan som jag ställde inledningsvis: för att bli den bästa versionen av mig behöver jag ständigt jobba på att utveckla beståndsdelarna ovan. För att bli den bästa chefen, och medmänniskan, som skapar vardagslycka hos medarbetare och kollegor. 

Alma Vodenicarevic
Social hållbarhetsstrateg 
Region Halland