Vilken fantastisk upplevelse det har varit att få vara med på Morgondagens Ledare!

Vilken fantastisk upplevelse det har varit att få vara med på Morgondagens Ledare! Så coolt att få ta tid från vardagens stress och press och gå in i den mysiga ”ML-bubblan” där man fått tid till reflektion och intressanta och spännande diskussioner. Att få möjligheten att verkligen tänka igenom vem jag är, varför är jag där jag är, vart vill jag, hur vill jag ha det och vilken ledare/medarbetare/medmänniska jag vill vara har för mig varit nyttigt och gett mig många insikter. 

Kort in i programmet bestämde jag mig för att nu är rätt tillfälle att infria min stora dröm (vem vet vad som händer imorgon) att äntligen skaffa hund. Så för bara några veckor sedan fick vi hem vår efterlängtade lilla valp och vår tillvaro vändes upp och ner. Snacka om att jag får träna på mitt ledarskap! Som nybliven hundägare är jag osäker på hur jag ska lyckas få vår busiga lilla valp att förstå vad jag vill, att vilja göra det jag vill och känna förtroende för mig som ledare. Vilka signaler skickar jag ut med mitt kroppsspråk och hur gör jag för att skicka ut de signaler jag önskar trots att jag är ute på helt okänd mark? Jag försöker vara tydlig i det jag vill gentemot vår valp även om det är svårt, men nog sjutton ska jag lyckas. 

Säkerligen skulle liknande osäkerhet och frågor dyka upp den dag jag väljer att ta rollen som ledare på en arbetsplatsKommer jag klara av att vara den ledare jag önskar vara? Vem vet, men det Morgondagens Ledare har gett mig är en bra grund att stå på som blivande ledare, oavsett vem jag leder. Jag vet vad jag tycker är viktiga egenskaper hos en ledare och det är de egenskaperna som är mina ledarskapsmål. 

Att få ge och ta emot förtroenden i den trygga miljö som SSL-grupperna utgör har varit en oväntad men stärkande upplevelse. Det har gett mig mod att våga iaktta och reflektera, ett självförtroende att lita på det jag känner och tycker och en tryggare grund att stå på oavsett vad som händer i framtidenSå ett stort tack speciellt till er och vi ses snart igen!