Meghan Bonacasa

Befattning: Kliniksamordnare
Arbetsgivare: Region Halland

Varför har du sökt till Morgondagens ledare?
Jag sökte till Morgondagens Ledare för att jag är nyfiken som person, lockas alltid av att ta på mig extra ansvar och göra allt jag kan för att hjälpa, guida och coacha andra omkring mig. Jag vill lära känna mina egna styrkor och svagheter för att kunna bli en ledare – oavsett i vilket befattning jag befinner mig i. Jag siktar mot att lära så mycket som möjligt för att en dag klara av ansvaret över andras utveckling, arbetsmiljö och arbetsglädje. Jag sökte till programmet för att jag tror att jag kommer få de verktyg som behövs för att lyckas med det jag vill i livet.

Vad har du för mål med att delta i programmet?
Mitt mål med att vara med i programmet är att knyta kontakt med andra som både är, och har varit på samma resa. Jag vill lära av andras framgångar såväl som deras misstag. Mitt mål när jag är klar med programmet är ha skaffat mig både nya verktyg, perspektiv och insikter. Jag vill få mer förståelse för vad en chefsroll innebär, vilket ansvar man tar på sig och hur man kan hantera olika situationer och förväntningar. Jag hoppas även på att känna mig tryggare i mitt ledarskap, vilket i sin tur kommer göra mina framtida medarbetare tryggare.

Vad gör du om fem år?
Förhoppningsvis är jag verksamhetschef eller driver projekt inom tandvård eller utmanar jag mig själv genom att bli ledare inom ett annat område.