Utmanande rekrytering för Morgondagens Ledare

Morgondagens Ledares rekrytering är i skrivande stund i full gång! 54 stycken kandidater, representerade från de olika kommunerna i Halland och Region Halland testas i tre tuffa assessmentövningar.

Deltagarna har spenderat varsin dag ute på Katrinebergs folkhögskola och utövat så kallad assessment, vilket är en bedömningsprocess där deltagarna visar sina förmågor i en rad situationer. Man genomgår flera övningar, är flera deltagare och flera observatörer.  Bedömningarna görs efter, i förväg, bestämda kriterier. Att göra bra prestationer har varit viktigt för kandidaterna då allas strävan är att själva få en av de 32 platserna till programmet.

Uttalanden från deltagarna om assessmenten har varit ”Kul och väldigt lärorikt med ett nytt sätt att rekrytera på”, ”Dagen har verkligen varit utvecklande och jag har lärt mig mycket om mig själv” och ”Tuff dag, men oerhört roligt!”.

Vi i assessmentgruppen känner oss nöjda med de första två dagarna och är lika förväntansfulla inför sista dagen, då vi träffar de sista 18 kandidaterna!