Att skugga en ledare del 2

Som ni kunde läsa i förra inlägget är en del av utbildningen att skugga en valfri ledare under fem dagar.  Maria Bunefjäll  har gjort sin skuggning och nedan följer en intervju med henne om hennes erfarenheter.

Vem skuggar du?

– Jag skuggar Carina Petersson, verksamhetschef för Vårdcentralen Veddige och Vårdcentralen Åsa.

Varför valde du just Carina?

– Carina är en person som för mig framstår som mycket modig, vågar stå emot och nyfiken på nyheter och vill förnya och förändra sånt som inte är bra. En verksamhetschef som tar tag i saker. Det gillar jag.

Vad kommer du kunna dra nytta av?

– Jag har hittills gått med Carina i två dagar och fått vara med på olika typer av möten, möten med andra chefer och möten med personalen. Vi har även haft tid att
diskutera igenom vad hon tycker är viktigt som chef och varför hon blev chef. Allt detta är värdefullt för mig, i  komman chefs/ledarroller.  Carina vågar fråga och kan bemöta svaren på ett bra sätt, tycker jag. Jag har även fått ta viss del av lösningen i  en konflikthantering, även om vi inte gått in på personerna det gällde.

Är det något som förvånat dig när du varit med och skuggat?

– Att personalen på mottagningarna varit så öppna och ärliga trots att jag varit med. Det känns som det är på riktigt och det känns riktigt bra.