Skuggningsvecka med Regiondirektören för Region Halland, Catarina Dahlöf.

Under måndagsmorgonens presentationsrunda säger jag helt spontant att ”Catarina Dahlöf ska, liksom björnen Baloo, lära mig allt hon kan! 🙂 ”Varpå hennes högra hand, biträdande regiondirektör Jörgen ”Bagheera” Preuss, fyller i ”Ja, det lär väl gå ganska snabbt”. Vad f*n sa jag?! Har jag inlett hela skuggningen med att likställa regiondirektören med björnen Baloo?!! Ja, det har jag, och så klockrent det blev i slutet av veckan. På fredagen kunde jag verkligen sätta mig in i Mowglis känsla om människobyn och det gjorde jag tydligt för Catarina också. Jag sa att ”jag vill inte tillbaka till människobyn, jag vill vara kvar här, med er, Baloo och Bagheera.”

Bilden här ovan fick hon som tack för veckan tillsammans med andra enkla gåvor och tro det eller ej, men just figurerna Baloo och Bagheera är mer talande för Region Hallands absoluta ledning än vad jag först hade den blekaste aning om. Catarina som den bekymmerslösa, glada, lugna, avslappnade och stabila björnen som tar sig igenom svårigheter med en lätthet som är beundransvärd. Och Jörgen som den djupa tänkaren som styr upp situationer och tydliggör läget med elegans och finess, smidigt som en panter. Och så jag, Mowgli, den tuffa ynglingen som är nyfiken, helhetstörstande och supernöjd med sällskapet och ser ingen vits med att gå tillbaka till människobyn.

Skuggningsveckan var minst sagt händelserik, rolig och enormt lärorik och jag tar med mig massor från de här dagarna som jag kommer ha användning för och nytta av i många år framöver. När jag försöker ringa in de absolut viktigaste insikterna så landar jag dock i precis samma svar och precis samma känsla som sakta har smugit sig på och allt mer befäst sig i mitt inre under min utbildningstid i Morgondagens Ledare 2017 och det är följande:

  • Jag är helt rätt för ett ledarskapsuppdrag.
  • Jag har tankar och idéer som ligger rätt i tiden.
  • Jag är en ledare och har alltid varit det inombords.
  • Jag ska våga släppa på mitt inre jag från början.
  • Kör, bara kör Carro!

Nu söker jag med glädje och kraft efter mitt första djungeluppdrag! 🙂