Resan har börjat

En kall men solig februaridag träffades vi deltagare, som ska gå utbildningen Morgondagens ledare, för första gången. Med förväntansfullhet, nervositet och nyfikenhet rev vi igång denna resa. Och vilken resa det kommer att bli!

Uppstartsdagarna var intensiva och roliga och såg verkligen till att dra igång tankar och reflektioner kring ledarskap direkt. Efterhand som första dagen avlöpte började vi alla mer och mer försvinna in i en bubbla. Och jag har känslan av att det är detta som är meningen med två dagars uppstart med övernattning, faktiskt för alla tillfällen vi kommer att träffas framöver. Att fullt ut kunna kasta sig in i denna process och verkligen väcka tankarna och framförallt få tid för reflektion.

Och det märktes verkligen att processen nu är igång, speciellt när man efter uppstartsdagarna landat tillbaka på sitt jobb. Tankar och reflektioner kring sig själv och även på ledarskap pockar på uppmärksamheten under arbetsdagen och i samband med olika situationer som uppstår på arbetsplatsen.

Även om processen är igång och vi har fått bra information kring utbildningen och vad den innebär har jag en massa frågetecken kring det hela i alla fall. Och jag får nog vänja mig vid tanken av att fortsatt ha frågetecken. För efterhand tror jag dessa frågetecken kommer rätas ut och bli utropstecken, aha-moments om sig själv och om sitt ledarskap! Vissa frågetecken kanske inte faller på plats alls inom ramen för denna utbildning utan senare i arbetslivet. Så ja en resa kommer det verkligen bli, en lärprocess och utveckling av sig själv har startats upp och jag misstänker den resan fortsätter långt efter att detta år har gått!