Resan har startat mot Morgondagens Ledare

Nu har vi startat resan mot vår framtid som ledare och det känns mycket bra både med kursens upplägg, de föreläsare vi haft och inte minst med gruppen som helhet. Det känns redan nu att vi kommer att bli ett gott gäng som kommer att hjälpas åt med våra olika erfarenheter till ett gott ledarskap. Att vara chef för en verksamhet är många gånger ett ensamt jobb och då är det bra att ha stabila kurskamrater att ventilera svårigheter, möjligheter och kniviga frågeställningar med.

Vid vår första träff på Wapnö utanför Halmstad fick vi lära känna varandra och berätta om vår bakgrund samt lite mer ingående reflektera över varför vi är dom vi är och vilka faktorer som spelat in i de val vi gjort i livet. En reflektion som jag upplevde som värdefull både för min egen del samt för att få veta lite mer om mina kurskamrater.

Vår andra träff handlade om ledarskap och gruppdynamik ett ämne som jag gillar och som känns central för utbildningen. Med andra ord så har det varit en mycket bra start och det är inte utan att man väntar på nästa tillfälle när vi ska träffas som även det handlar om ledarskapet. Dess utom ser jag fram emot att få träffa gruppen inte minst den lärgrupp som jag tillhör, ett härligt gäng med glimten i ögat och en nyfikenhet på vad som väntar runt hörnet precis som jag.