Rivstart – ett understatement!

Av Bojan Kokot

Förväntningarna på Morgondagens Ledare var minst sagt höga, säkerligen inte bara för mig utan för hela gänget. Allra högst förväntningar hade jag, personligen, på startinternatet. De tidigare deltagare som jag talat med var nämligen helt ovilliga att berätta vad just ”startinternat” skulle innebära. Något jag nu i efterhand verkligen uppskattar.

Nu kan ju jag berätta vad ett startinternat à la Morgondagens Ledare är! … Men det tänker jag såklart inte göra om det råkar vara så att någon läser detta som har ML framför sig. Jag vill definitivt inte förstöra upplevelsen av total förvirring och insikt på samma gång 😉

Att känna sig fullmatad med ny kunskap, nya idéer och ny motivation samtidigt som man är både snurrig och förvirrad över vad man faktiskt precis upplevt är en märklig och häftig känsla. Det är fascinerande hur upplägget, som på bara två dagar, innebär att man lär känna en grupp människor nästan overkligt snabbt. Det säger en hel del om detta koncept. Alltså – det funkar!

Summerat, efter hittills min första månad med Morgondagens Ledare, kan jag konstatera att jag fått ännu mer insikt såväl som lärdom kring uppgiften att vara chef/ledare. Den ser jag nu med än mer ödmjukhet till.

Nu är vi igång och jag har en känsla av att jag talar för hela gruppen när jag skriver att jag kollar i min kalender lite då och då för att se när nästa träff är planerad. För det här, det är så galet kul!