”Är vi framme snart?”

Nu har det gått några veckor sedan vår senaste träff inom Morgondagens ledare, och jag kan inte låta bli att längta till nästa tillfälle. Det jag uppskattar så mycket med våra utbildningsdagar är utrymmet för reflektion och utbyte med andra som, precis som jag, vill utvecklas inom ledarskap och chefsskap. Jag uppskattar verkligen det utrymmet, där vi kan vädra våra tankar om högt och lågt utan prestige.

Sedan den senaste träffen har jag gått över på en chefstjänst, och som nykläckt chef känner jag mig otroligt tacksam för det forum som Morgondagens ledare ger. Vi utvecklas, lär och diskuterar tillsammans kring vad det innebär att vara chef i offentlig förvaltning. Utöver våra diskussioner om ledarskap uppskattar jag gruppens värme och personerna i den som medskapare till den känslan.

Ibland kan jag uppleva att det är lätt att tänka sig målet som en slutdestination (”är vi framme snart?”). Men att vara en del av Morgondagens ledare ger mig ytterligare bekräftelse på att det är vägen dit som är det viktiga. Nu ser jag fram emot att fortsätta se vad denna process har att erbjuda.

Julia Olsson
Chef skoladministration, Falkenbergs kommun