Du kommer att vara väldigt trött i kväll

”Du kommer att vara väldigt trött i kväll”. Det var det sista jag kom ihåg efter att ha varit på Wapnö för ”assessment”.

Jag förstod nog inte riktigt att jag hade blivit uttagen till morgondagens ledare förrän jag var på väg till den första träffen på Wapnö. Gruppen skulle träffas för första gången och kom från olika yrkesgrupper. Nu skulle vi påbörja en resa tillsammans. Jag förstod snabbt att vi hade flera gemensamma intressen och att vi alla var där för vårt intresse för ledarskap och personlig utveckling.

När SSL, eller det självstyrda lärandet presenterades hade jag, tillsammans med andra först svårt att få grepp om vad det var vi skulle göra. Vi fick förklarat för oss att för att kunna förstå innebörden måste vi uppleva det.

Vad ska en grupp av okända människor med olika bakgrunder prata om flera timmar per träff? Två SSL-träffar senare är detta något som jag verkligen ser fram emot. Det som slog mig är hur snabbt vi öppnade upp oss för varandra i gruppen. Jag känner redan att de personer som jag tillbringar mina SSLs-träffar med verkligen hjälper mig att utvecklas som person. Vad pratar vi då om? Det enkla svaret på det är, allt från hemmets vrå till våra arbeten.

Förra veckan fick vi delta i Synapsen 2017. Jag var inte särskilt insatt i upplägget innan, utan gick dit med en förhoppning om att bra föreläsningar, nätverkande och god mat nog skulle bli trevligt. Torsdagen kom och oj vad den levererade. En av mina personliga idoler, retorikexperten Elaine Eksvärd, var första föreläsaren ut och satte ribban högt inför resterande dagar. Jag funderade över valet att låta henne föreläsa först. Hur skulle någon kunna toppa det? Redan samma eftermiddag blev jag knockad av Clas Malmström som verkligen bjöd på en riktig aha-upplevelse.

Efter två dagar känner jag mig inspirerad till att ta reda på vad det verkligen innebär att vara en god ledare.

Hittills har utbildningen gett mig blodad tand, jag vill lära mig mer. Jag ser fram emot vad som komma skall, men jag har också börjat tänka på att dessa månader snart har passerat och vad som då händer. Jag vet i alla fall att jag kommer ta tillvara på den här chansen jag fått och få med mig så mycket ny kunskap som möjligt.